Ultimele Știri

Unul din cei mai bogaţi români a fost arestat de DIICOT pentru delapidare şi manipularea pieţei de capital

Procurorii DIICOT l-au reţinut pe directorul SIF Banat, Dragoş Bâlteanu, în dosarul în care este suspectat de delapidare şi manipularea pieţei de capital.

Dragoş Bâlteanu ar fi cumpărat din banii societăţii SIF Banat pachete de acţiuni, iar, ulterior, profitul ar fi fost transferat în conturile mai multor companii offshore, pentru a li se pierde urma, apoi acesta îi ridica în numerar.

Procurorii DIICOT vorbesc în acest caz despre un prejudiciu de 13 milioane de euro. Alături de Dragoş Bâlteanu au mai fost reţinute alte patru persoane. În 2013, Bâlteanu apărea în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 90 de milioane de euro.

În total, 25 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT pentru audieri în cursul zilei de luni. Suspecţii sunt acuzaţi de spălare de bani şi fraudarea patrimoniului SIF Muntenia şi SIF Banat.

La audieri, a fost adus şi tatăl lui Dragoş Bâlteanu, care a suferit un puseu de tensiune. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a rămas în birourile anchetatorilor, iar în cele din urma a fost lăsat să plece acasă.

Singurul lucru pentru care a ieşit în evidenţă milionarul a fost căsătoria cu interpreta de muzică dance, Cristina Rus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*