Ultimele Știri

UNPR și PSD, la un pas de divorț

unpr si psd la un pas de divort

Șeful interimar al UNPR, Neculai Onțanu, a declarat că există o anumită neîncredere în partenerii de alianță PSD. Astfel, formațiunea politică ar putea vota în Parlament alegerea primarilor în două tururi de scrutin, gest ce ar semnala o ruptură de PSD.

„Au fost exprimate poziţii în care UNPR ar putea să susţină alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţă dată şi de declaraţii recente ale unor lideri ai PSD”, a afirmat Onţanu, după şedinţa conducerii UNPR.

Onțanu a mai arătat că organizațiile județene UNPR pot decide singure alianțele electorale din teritoriu și a criticat intenția PSD de a atrage parlamentari ai Uniunii.

„Grupurile parlamentare ale UNPR au libertatea să hotărască, de comun acord cu conducerea partidului, privind susţinerea şi promovarea actelor normative. Avem grupuri parlamentare independente în Camera Deputaţilor şi Senat şi vom fi ghidaţi de a susţine doar acele propuneri care ţin de interesul naţional”, a spus președintele interimar al UNPR.

Alegerea președintelui UNPR, modificarea statutului partidului și poziția politică a formațiunii politice vor fi stabilite la Conferința Națională a partidului, pe data de 26 martie, la ora 11:00.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*