Ultimele Știri

UNPR: Cazul polițistului rutier este folosit în scopuri politice! Totul a fost legal, sunt speculații și minciuni ale adversarilor politici

gabriel oprea

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) afirmă, într-un comunicat, că liderii PNL care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuză pentru că „folosesc politic” drama decesului polițistului Bogdan Cosmin Gigină.

„Lideri care mimau până mai ieri buna-credință și buna-cuviință își arată astăzi adevărata față. Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Gabriel Oprea atunci când, datorită acestuia, au fost votate în Parlament propunerile președintelui Klaus Iohannis pentru SRI și SIE.

Aceiași lideri i-au mulțumit lui Gabriel Oprea atunci când, tot datorită UNPR, a fost votată Strategia Națională de Apărare. Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, dar și mulți alții, au avut numai cuvinte frumoase atunci când lui Gabriel Oprea i se propunea să-și încalce cuvântul și să-și abandoneze partenerii din PSD.

PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicație pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanții PNL. Mai grav pentru Cătălin Predoiu este că se pretează la un astfel de joc știind foarte bine câteva adevăruri pe care o parte a presei le ignoră”, se afirmă în comunicat menționat.

UNPR afirmă că aceste persoane care îi cer demisia ministrului Oprea „știu foarte bine că, la finalul anchetei, totul va fi clar și că speculațiile pe care își clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni”.

„Ei știu foarte bine că acel accident dramatic s-a produs în timpul serviciului, că acea coloană a fost constituită în condițiile legii și că toate prevederile normative au fost respectate. Ei știu foarte bine că, atâta vreme cât există o anchetă penală a Parchetului, în desfășurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declarații. Ei știu foarte bine că orice detalii sau declarații date publicului pe acest subiect, chiar și de către ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronunțare și de natură a afecta bunul curs al anchetei. Ei știu foarte bine că ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleanțe familiei și a fost la priveghiul politistului Bogdan Gigină. Și nu în ultimul rând, ei știu foarte bine că, la finalul anchetei, totul va fi clar și că speculațiile pe care își clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni”, se menționează în comunicatul UNPR.

De asemenea, UNPR afirmă că nu au nicio scuză acei lideri din opoziție care încearcă să folosească politic acest incident și să destabilizeze guvernarea.

„Cei care folosesc politic această dramă nu au nicio scuză. La fel cum nu au nicio scuză cei care, sub paravanul unor cauze nobile, fac tot posibilul să destabilizeze guvernarea.  Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a fost un ministru bun ?

Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a sprijinit activitatatea politiștilor și a celor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională ? Se cere demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a fost un partener corect al premierului Victor Ponta sau al președintelui Klaus Iohannis ? Nu. Se cere demisia lui Gabriel Oprea doar pentru că unii își imaginează că așa ar putea să dărâme Guvernul, un Guvern bun, cu rezultate economice bune, pe care oamenii îl apreciază”, se afirmă în comunicatul UNPR.

Totodată, UNPR acuză PNL că urmărește „un meschin câștig politic”. „PNL a cerut demisia lui Victor Ponta, dar nu i-a convins pe români. PNL a organizat mitinguri, dar nu au venit nici măcar proprii membri de partid. Astăzi, PNL vrea să profite de drama unei familii pentru un meschin câștig politic. Cătălin Predoiu, la rândul lui, vrea să iasă din umbră, dar riscă să ajungă în noroi. Acesta este noul PNL, aceștia sunt cei care se visează marii oameni de stat”, se adaugă în documentul transmis de UNPR.

Progresiștii salută atitudinea președintelui Iohannis și a celorlalți lideri care au înțeles că e necesară așteptarea rezultatelor anchetei înainte de a se pronunța, adăugând și că nu își vor schimba opțiunile politice. „UNPR salută atitudinea președintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta și a celorlalți lideri, care au înțeles că într-un stat de drept este normal ca toate părțile să aștepte rezultatele anchetei înainte de a se pronunța.

În ciuda încercărilor unora de a schimba opțiunile UNPR, rămânem în continuare parteneri onești în relația cu premierul Victor Ponta și PSD, condus de Liviu Dragnea, și de asemenea, îl susținem în continuare pe președintele Klaus Iohannis pe toate proiectele ce țin de siguranța națională”, se evidențiază în comunicat.

UNPR transmite și că este alături de familia polițistului decedat. „UNPR regretă profund acest tragic accident și este alături de familia lui Bogdan Gigină, de colegii și prietenii săi și de toți polițiștii din România. În egală măsură, UNPR își exprimă convingerea că ancheta Parchetului va face lumină pe acest subiect în cel mai scurt timp. Cei care astăzi sunt induși în eroare de așa-ziși lideri din PNL merită să afle adevărul de la procuror și merită să nu fie folosiți ca masă de manevră pentru interse politice ale unui partid, sau, la fel de grav, ale unor persoane”, se mai afirmă în concluzia poziției UNPR.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*