Ultimele Știri

Universitățile din străinătate sunt în căutare de studenți români

Anul acesta la Târgul Universitățiilor au venit cu oferte atractive facultăți din Noua Zeelandă, Marea Britanie și Olanda.

Viitorilor absolvenţi de liceu le sunt oferite lecţii practice, stagii plătite în marile companii internaţionale şi un job aproape garantat la finalul studiilor. Taxa de școlarizare începe de la 2.000 de euro şi poate ajunge chiar şi la 20.000 de dolari anual.

Marele avantaj al universităţilor din străinătate este modul în care e organizată programa şcolară, spun cei interesaţi să meargă acolo la studii.

„Le dăm studenţilor care studiază „media” laptopuri cu programe preinstalate, pe care le pot păstra. Celor de la inginerie le dăm avioane şi maşini cu care pot face orice, pe care le pot demonta şi reasambla înapoi”, spune Sanita Kaur.

Cea mai nouă apariţie la târgul educaţional este o universitate din Noua Zeelandă, una dintre cele mai bune şcoli de turism din zona Pacific.

„Oferim pregătire în management hotelier, dar şi stagii de practică plătite, precum şi multe ofere de lucru pentru absolvenţii noştri”, spune Peter Petrichev, reprezentantul unei universităţi din Noua Zeelandă.

Costurile sunt însă pe măsura pregătirii: aproape 20.000 de dolari anual. Taxele şcolare sunt marea problemă a tinerilor români care vor să studieze peste hotare.

„Cazarea costă între 400 şi 500 de euro lunar, dar în total e nevoie de 700-800 de euro lunar pentru a acoperi toate cheltuielile”, spune Gesche Langer, reprezentantul unei universităţi din Olanda.

La târg au fost prezente 40 de universităţi din şase ţări, cele mai multe fiind din Marea Britanie şi Olanda, şi peste 2.000 de elevi în căutarea unei facultăţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*