Ultimele Știri

Universitatea București cere retragerea titlului de doctor al lui Ponta

Universitatea București a făcut o cerere transmisă Ministerului Educației, de a dispune măsurile necesare retragerii titlului de doctor al lui Victor Ponta, pe care acesta l-a obținut în anul 2003. Retragerea titlului de doctor a fost sesizată chiar de premier, care s-a arătat dispus să renunțe la titlul său de doctor.

Rectorul UB îl roagă pe ministrul Educației, ca ținând seama de decizia luată de Comisia de Etică şi de poziţia pe care Senatul Universităţii a avut-o,  în 25 iulie 2012, să se dispună măsurile necesare retragerii titlului de doctor al premierului, prin Ordinul Ministrului nr. 5663/15.12.2003.

„Vă transmitem, în anexă, notificarea primită din partea domnului Victor Ponta privind renunţarea la titlul de Doctor în Drept. Vă transmitem, de asemenea, în copie, următoarele documente: dosarul înaintat ministerului în 2003, în vederea acordării titlului de doctor; teza elaborată de domnul Victor Ponta; decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti din data de 17 iulie 2012 privind acuzaţia de plagiat; corespondenţa purtată de Universitatea din Bucureşti, cu comisiile de specialitate ale MEN, în 2012”, transmite UB.

Victor Ponta și-a exprimat singur decizia de a renunța la titlul de doctor, precizând că trebuia să recurgă la acest gest mai demult. Acesta a menționat că plănuiește să facă din nou demersurile pentru obținerea unui doctorat, atunci când va ieși de pe scena politică.

Dosarul în care Ponta este acuzat de faptul că și-a plagiat teza de doctorat este deschis încî din anul 2012, când Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că o treime din teză este copiată, „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

„Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penală Internaţională, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fără anexe, fără prefaţa semnată de profesorul coordonator Adrian Năstase şi fără cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 pagini”, decidea Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*