Ultimele Știri

Universiada din 2021 ar pune România pe harta sportului mondial

Universiada este o manifestare culturală şi sportivă internaţională, organizată periodic – la fiecare doi ani- într-o altă ţară, pe baza unei proceduri de selecţie organizată de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergură după Jocurile Olimpice.
Asociaţia Student Sport a iniţiat memorandumul pentru organizarea Universiadei de Vară 2021 în România, urmând ca proiectul să fie adresat Guvenului şi ministerelor de resort care trebuie implicate în acest demers.  Student Sport s-a înfiinţat în anul 2011 având ca scop dezvoltarea sportului din mediul universitar prin organizarea de competiţii şi implicit participarea a
cât mai multor tineri.
Până în prezent, asociaţia a reuşit să se facă remarcată la nivel naţional în cadrul universităţilor cu patru campionate de fotbal, doua ediții de cros, doua ediții ale campionatului de baschet 3×3, o ediție a campionatului universitar de baschet 5×5, o ediție a campionatului universitar de handbal, o ediție a campionatului universitar de tenis, o emisiune radio, un studiu, o revistă trimestrială și 3 conferințe dedicate sportului universitar.
Competiţia se adresează studenţilor sportivi din centrele universitare, care au ca principală preocupare studiul la cel mai înalt nivel de educaţie şi, în subsidiar, sportul de performanţă. România a organizat Universiada din 1981 unde s-a clasat pe locul 2 pe națiuni. După 40 de ani, organizarea Universiadei de Vară în 2021 ar putea constitui pentru tinerii români un impuls puternic către un mod de viaţă echilibrat şi activitate sportivă constantă.
 
Programul sporturilor Universiadei de Vară include 10 sporturi obligatorii (totalizând 13 discipline obligatorii) şi până la 3 sporturi opţionale. Disciplinele obligatorii sunt: atletism, baschet, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică
ritmică, judo, nataţie, sărituri în apă, polo, tenis de masă, tenis, volei. La lista sporturilor obligatorii, din 2017 se va adăuga taekwondo, iar din 2019 tirul cu arcul.
Îmbrăţişând principalul motto al FISU “Excelenţă în minte şi corp”, Universiada de Vară include deopotrivă evenimente educaţionale şi culturale în cele 12 zile de competiţii sportive, manifestările fiind destinate studenţilor sportivi universitari din întreaga lume, care se vor reuni în ţara gazdă ce urmează a fi desemnată pentru anul 2021.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*