Ultimele Știri

Universiada 2021 | Klaus Iohannis: Învățământul universitar și sportul de performanță sunt în suferință astăzi

universiada

România şi-a lansat, astăzi, candidatura oficială pentru a fi ţara gazdă a Universiadei de Vară 2021. Iniţiativa aparţine asociaţiilor „Student Sport” şi „Vasile Tomoiagă”. La eveniment a participat preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi unii dintre cei mai importanţi sportivi români: Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Ion Țiriac, Ilie Năstase etc.

Bucureştiul are potenţialul să devină gazda Universiadei de vară din 2021, a spus secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar, Eris Saintround. 

Sunt însă câţiva paşi procedurali pe care România trebuie să îi urmeze. Cert este că abia în luna noiembrie a acestui an se va decide ţara gazdă a Universiadei din 2021. 

klaus

„În perioada 1-31 martie 2015 trebuie transmisă o scrisoare de intenţie din partea Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi achitarea taxei de participare de 10.000 de euro.  În perioada 1 aprilie-30 septembrie 2015, se organizează grupuri de lucru şi programul observator în ceea ce însemană pregătirea dosarului de candidatură, care trebuie predat până la finalul lunii septembrie, urmând ca decizia finală a ţării câştigătoare a Universiadei din 2021 să aibă loc în noiembrie 2015”, a explicat iniţiatorul proiectului, Adrian Socaciu.

Prezent la evenimentul de lansare a iniţiaţivei asociaţiilor „Student Sport” şi „Vasile Tomoiagă”, Klaus Iohannis a încurajat demersul şi s-a arătat încrezător că se vor găsi şi bani pentru un eveniment de o asemenea amploare. România are forţa, capacitatea şi determinarea necesare de a organiza mari evenimente sportive, a spus şeful statului.

socaciu

„Cel mai dificil este primul pas, precum cel pe care îl faceţi astăzi. Vă încurajez să mergeţi mai departe. Evident, un eveniment de asemenea anvergură nu se poate organiza fără un plan limpede, fără o strategie clară. Sunt convins că se vor găsi, atât din partea Guvernului, cât şi a celorlalţi factori importanţi, şi resursele financiare pentru ca planul de  organizare a Universiadei să ne găsească pregătiţi.  Cred că România are forţa, capacitatea şi determinarea necesare de a organiza mari evenimente sportive”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*