Ultimele Știri

Uniunea Judecătorilor cere CSM amânarea reinvestirii lui Kovesi la șefia DNA

kovesi

Reprezentanții Judecătorilor din România cer Consiliului Superior al Magistraturii amânarea intervievării Laurei Codruței Kovesi pentru poziția de procuror-șef al DNA. Potrivit magistraților, procedura nu este clară, deschisă și predefinită.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a trimis o scrisoarea secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, miercuri, 23 martie.

„UNJR subliniează faptul că propunerea Ministrului Justiției privind reinvestirea doamnei Laura Codruța Kovesi în această funcție a fost făcută fără a se urma o procedură clară, deschisă și predefinită, așa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci și Comisia Europeană în ultimele rapoarte MCV”, se arată în scrisoare.

Raportul MCV pe 2015 menționeaza că „în 2016 vor avea loc o serie de numiri în posturi-cheie și atât procesul, cât și rezultatele vor constitui un test important pentru capacitatea sistemului judiciar de a menține procesul de reformă într-o perioadă de schimbări. Posturile de președinte al Curții Supreme de Casație și Justiție, de procuror general și de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție sunt toate posturi care necesită proceduri clare, deschise și predefinite.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*