Ultimele Știri

Unitatea de integrare a forţelor NATO din Bucureşti a fost activată

A avut loc ceremonia de activare a Unităţii de integrare a forţelor NATO din Bucureşti, evenimente similare având loc concomitent în alte cinci ţări aliate din flancul estic, conform Mediafax.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a participat la ceremonie şi a afirmat că acest moment reprezintă pentru România un „moment istoric”.

„Acest eveniment are o semnificaţie strategică aparte pentru noi, pentru România, transmiţând un semnal puternic de reasigurare şi solidaritate aliată în actualul context complex de securitate. (…) Este un eveniment deosebit, nu aş folosi cuvinte mari, dar este un eveniment istoric. Unitatea de integrare a forţelor este prima structură NATO care va funcţiona în România la 11 ani de la primirea României în NATO”, a spus Duşa.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este de părere că înfiinţarea acestor structuri de comandă sunt o dovadă a determinării şi capacităţii Alianţei de a întări apărarea statelor membre în faţa provocărilor şi instabilităţii crescute din vecinătatea estică.

„Înfiinţarea acestor structuri de comandă reflectă determinarea şi capacitatea Alianţei de a întări apărarea statelor membre în faţa provocărilor şi instabilităţii crescute din vecinătatea estică. Prin personalul militar selectat din diferite state aliate pentru a lucra în cadrul său, noua structură de comandă este cu adevărat o echipă multinaţională, expresie a solidarităţii şi sprijinului NATO pentru securitatea României. Mulţumesc aliaţilor care au desemnat militari care să lucreze în cadrul structurii şi sper ca aceştia să se bucure de ospitalitatea României, iar prezenţa lor să fie un bun prilej pentru Alianţă de a cunoaşte şi aprofunda realităţile contextului de securitate în care ne aflăm”, menţionează şeful statului .

Celelalte ţări membre NATO în care ceremonia a avut loc în mod concomitent sunt Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

La evenimentul din Bucureşti au mai luat parte şi ambasadorul Sorin Ducaru, asistentul secretarului general al Alianţei şi reprezentantul său la ceremonie, precum şi generalul locotenent Christopher Harper, directorul general al Statului Major Internaţional al NATO.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*