Ultimele Știri

Unioniștii de la Chișinău vor sărbători Marea Unire de la 1918

unire

Marea Unire de la 1918 va fi marcată printr-un Marș inedit al Unirii la Chișinău. Evenimentul se va desfășura marți, 1 decembrie, la ora 14.00 și va începe de la Liceul Român-Francez „Gh. Asachi” din Chișinău.

Unioniștii vor marca 97 de ani de la Marea Unire din 1918 sub muzica marilor patrioți Doina și Ion Aldea-Teodorovici, cu tricoloare și pancarte unioniste.

Participanții vor porni în marș spre monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor ține discursuri patriotice, vor striga lozinci unioniste, cerând astfel reîntregirea cu România.

Marșul se va încheia la Ambasada României, unde va fi intonat imnul național „Deșteaptă-te române”. „La 97 de ani de la Marea Unire, vrem să demonstrăm că toți cetățenii din Republica Moldova simt românește și vor să trăiească într-o Țară liberă și unită. Oamenii au obosit de sărăcie, corupție și instabilitate, iar singura șansă la normalitate este Unirea cu Patria-Mamă – România”, a menționat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie, care organizează evenimentul.

După manifestația stradală, unioniștii vor reveni în centrul Chișinăului, pentru un eveniment cu adevărat excepțional. La ora 15:00, în scuarul dintre Catedrala Mitropolitană și Arcul de Triumf, va fi desfășurată o hartă imensă, cu genericul „Republica Moldova și România; Reuniți în 2018″. 

„Vom avea o zi de 1 decembrie plină și frumoasă la Chișinău. Ne bucurăm că putem ține pasul cu colegii noștri unioniști de pe celălalt mal al Prutului care vor marca Ziua Națională la București, Ploiești, Iași, Timișoara, Cluj și, evident, Alba-Iulia. Ceea ce e și mai frumos e faptul că această zi sfântă va fi marcată și de unioniștii din Diaspora noastră comună peste tot în lume”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale, care, de asemenea, au pregătit o serie de evenimente pentru a marca Ziua Națională a României.

La marș sunt așteptați oameni din toate raionele republicii. Menționăm că marșul este autorizat de Primăria Municipiului Chișinău, iar pe parcursul acestuia, ordinea va fi asigurată de Inspectoratul Național de Patrulare

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*