Ultimele Știri

Unioniștii de la Chișinău cer ”Guvern Comun”

unirea

La Chișinău, câteva zeci de tineri s-au adunat la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a cere un singur guvern pe ambele maluri ale Prutului.

Potrivit organizatorilor accesta este momentul în care nici la Chișinău și nici la București nu există Guvern, ambele Executive fiind în demisie, iar ei optează pentru unirea celor două maluri ale Prutului.

Tinerii au aprins lumânări și scandează lozinci unioniste. Organizatorii și-au anunțat solidaritatea cu protestatarii din centrul Bucureștiului.

„Conjuctura actuală în care se află România şi Republica Moldova este una favorabilă îndeplinirii idealului tuturor românilor – Unirea. Atât guvernele de la Chişinău cât şi cel de la Bucureşti au căzut. Este cel mai oportun moment pentru crearea unui guvern comun al României şi Republicii Moldova, care să aibă pe agenda sa o prerogativă prioritară – Unirea celor două state româneşti.

Acest fapt ar permite şi îndeplinirea revendicărilor pe care Mişcarea Civică Tinerii Moldovei le-a avut încă de la şedinţa comună a celor două guverne: un spaţiu economic unic, cu monedă unică gestionată de către Banca Naţională a României, politică externă şi de apărare comună, preluarea şi investigarea tuturor cazurilor de corupţie din republică de către DNA. E timpul să facem paşi concreţi pentru ReUnire. CEREM GUVERN COMUN” a declarat, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*