Ultimele Știri

Ungaria. Un tren cu sute de imigranți blochează frontiera cu Austria

Ungaria: Un tren cu 300 - 400 de imigranți blochează frontiera cu Austria, pentru control

imigranti

Un tren ungar transportând între 300 și 400 de imigranți cu destinația Munchen (sud-estul Germaniei) a fost blocat luni la frontiera cu Austria, la scurt timp după plecarea din Budapesta, a anunțat poliția austriacă, transmite AFP.

”Există 300 — 400 imigranți la bord. Ei sunt pe cale de a fi debarcați”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Roman Haslinger.

Imigranții care au depus cereri de azil în Ungaria vor fi retrimiși la Budapesta, unde trebuie să aștepte răspunsul, conform normelor europene pe baza cărora sunt procesate solicitările. Ceilalți imigranți din tren vor fi autorizați să-și continue călătoria, a precizat Haslinger.

Ungaria intenționează să înăsprească săptămâna viitoare o serie de legi pentru a reduce presiunea valului de imigranți asupra țării, una dintre măsuri referindu-se la folosirea armatei, în caz de necesitate, pentru a ajuta forțele de poliție în apropierea graniței sudice, a anunțat vineri Gergely Gulyas, deputat din partea formațiunii de guvernământ FIDESZ.

Modificările vor viza în total 13 legi, unele având nevoie pentru adoptare de votul a două treimi dintre parlamentari, a precizat Gulyas, care a cerut sprijinul opoziției pentru aprobarea lor. Dacă vor fi adoptate, modificările vor intra în vigoare la jumătatea lunii septembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*