Ultimele Știri

Ungaria taie ajutoarele pentru imigranți

Viktor Orban

Ungaria intenţionează să reducă drastic ajutoarele pentru imigranți şi spaţiul disponibil în centrele de detenţie, o măsură care, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, vizează să oblige refugiaţii să plece din ţară, relatează Reuters.

Potrivit proiectului de lege publicat luni de Guvernul de la Budapesta, de la 1 aprilie, migranţii care primesc azil sau altă formă de protecţie vor avea dreptul să stea în taberele speciale numai o lună, faţă de două în prezent.

Mai mult, spaţiul disponibil în centrele de reţinere pentru migranţi va fi egal cu cel la care are dreptul orice deţinut în penitenciare.

În plus, autorităţile vor elimina o parte dintre ajutoarele financiare oferite în prezent pentru refugiaţi, precum fonduri pentru educaţie sau pentru a asigura protecţia.

“Principalul obiectiv este reducerea subvenţiilor sociale pentru solicitanţii de azil şi pentru cei care au primit protecţie internaţională”, a explicat Guvernul, adăugând că acest pachet de măsuri îi va determina pe migranţii economici să nu mai aleagă Ungaria ca ţară-gazdă.

Un ONG a avertizat că noile reguli vor bloca, practice, integrarea refugiaţilor în Ungaria şi îi va oblige să plece în alte ţări.

Anul trecut, numai 508 de solicitanţi de azil au primit protecţie în Ungaria, arată datele publicate de Biroul pentru Imigrări. Aceasta în condiţiile în care sute de mii de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au traversat ţara către Occident, în special către Germania.

Premierul ungar Viktor Orban a ridicat un gard de metal la graniţele ţării, pentru a ţine migranţii la distanţă şi a introdus legi noi, dure, pentru a-i pedepsi pe cei care încercau să tranziteze ilegal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*