Ultimele Știri

Ungaria se simte încolțită de UE! Autoritățile maghiare îi lasă pe imigranți să urce în trenurile care duc spre vestul Europei

imigranti budapesta

Statul maghiar a revenit asupra deciziei de a nu le permite imigranților să urce în trenurile care duc spre vestul Europei. Poliția maghiară îi îndrumă pe imigranți către trenurile cu direcția Austria și Germania, doar cu condiția de a-și achiziționa bilet.

Astfel, peste o mie de refugiaţi instalaţi în tabere improvizate în gările din Budapesta au primit permisiunea să plece spre vestul Europei. Decizia vine după ce autorităţile ungare au fost criticate de ministrul francez de externe şi de un parlamentar german care a vizitat Budapesta.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a declarat că nu sunt trenuri speciale între Ungaria şi Germania, iar legile europene sunt clare – imigranţii care intră în Ungaria trebuie să să înregistreze acolo şi să ceară azil în această ţară.

Europa încurajează traficul de oameni! Acuzaţia a fost rostită de un parlamentar din Germania, după ce a văzut pe viu drama refugiaţilor aflaţi în Gara de Est din Budapesta. Gările capitalei maghiare au început să arate ca nişte tabere pentru refugiaţi, cu sute de oameni din Orientul Mijlociu care trăiesc de pe urma ajutoarelor primite de la voluntari.

Ungaria caută disperată măsuri pentru a scăpa de invazia imigranților din Orientul Mijlociu. Se pare că guvernul de la Budapesta a observat acțiunile cu dublă măsură al oficialilor occidentali și i-a măsuri urgente pentru ai ajuta pe imigranți să părăsească țara.

În situația de față oficialii europeni și-ar dori ca imigranții să rămână în Ungaria, iar mai apoi să fie redistribuiți către statele membre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*