Ultimele Știri

Ungaria se pregătește să-și apere granițele cu armata

armata ungara

Decizia potrivit căreia Ungaria urmează să îşi apere graniţele ţării cu armata a fost luată de premierul Viktor Orban, însă mai are nevoie de aproparea Parlamentului, dar nu se întrevăd probleme, din moment ce acesta dispune de o majoritate confortabilă. Decizia Parlamentului în acest sens ar putea fi luată săptămâna viitoare.

Militarii maghiari au început miercuri exerciţii de amploare pentru situaţia în care vor fi mobilizaţi la graniţa de sud a ţării. Soldaţii ar urma să patruleze alături de poliţiştii de frontieră. Ei vor putea să folosească gloanţe de cauciuc, câini şi grenade lacrimogene.

Anunţul vine după ce la Roske, punctul de trecere a graniţei dintre Serbia şi Ungaria, sute de refugiaţi au rupt din nou cordonul de poliţişti, în încercarea de a-şi continua pe jos drumul către Budapesta. Oamenii au ajuns în mijlocul unei autostrăzi, care a fost închisă temporar, din motive de siguranţă.

Asaltul refugiaţilor i-a luat prin surprindere pe poliţiştii maghiari. Singura măsură pe care au luat-o autorităţile a fost să închidă pentru aproximativ o oră autostrada, pentru a nu-i pune în pericol pe imigranţi.

După ce au parcurs aproximativ un kilometru şi jumătate din tabăra în care au stat, refugiaţii au ajuns la o intersecţie şi s-au revoltat în momentul în care poliţia a vrut să-i redirecţioneze spre un centru de înregistrare.

Refugiaţii au fost obligaţi până la urmă de poliţişti să meargă într-un alt centru de primire, pentru a fi înregistraţi.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ungaria se pregătește să-și apere granițele cu armata

  1. dupa danemarca,ungaria este una dintre putinele tari care mai si gandesc,nu se lasa intimidati de vest.romania…pe nicaieri, o tara cu politicieni vasali si plagiatori

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*