Ultimele Știri

Ungaria, pe punctul de a ridica gardul la graniţa cu România

imigranti

Ungaria nu renunță la ideea de a ridica un gard la granița cu România, pentru a preveni intrarea migranților, existând șanse mari ca acest lucru să fie inevitabil, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters și MTI.

„Suntem gata să ridicăm o barieră tehnică și la frontiera cu România; astăzi există o șansă semnificativă ca acest lucru să nu poată fi evitat”, a afirmat Janos Lazar într-o conferință de presă.

El a menționat că țările din Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia) respectă propunerea ca fluxul de migranți să fie în primul rând gestionat la granițele Greciei.

„Dezbaterea reală se referă la a vedea dacă ajutăm țările din Balcani sau nu”, a spus Janos Lazar, adăugând că dacă nu ar exista o a doua linie de apărare între Grecia și granița Schengen, atunci Europa ar lăsa statele din Balcani pe cont propriu.

Citește și: Ungaria se așteaptă la un nou val migrator MASIV. Este pregătită să ridice un gard și la granița cu România

În urmă cu o săptămână, Janos Lazar afirma că Ungaria se așteaptă la sosirea unui nou val masiv de migranți pe ruta balcanică odată cu venirea primăverii și prin urmare este pregătită să ridice un gard și la granița cu România, după modelul celor deja ridicate la frontierele cu Serbia și Croația.

El menționa că Ungaria are constant consultări pe tema migrației cu țările vecine, inclusiv cu România, la fel cum procedează și Turcia cu Uniunea Europeană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*