Ultimele Știri

Ungaria ne învinge la un gol diferență pe finalul unui meci dramatic

România nu a reușit să producă surpriza serii în cadrul Grupei I, deși a fost aproape de a egala în ultimele secunde ale partidei împotriva naționalei Ungariei. Omogenitatea rivalei le-a adus spre a doua victorie din istorie obținută în fața României, din cele 7 meciuri disputate până la această ediție a Campionatului European de handbal feminin din Ungaria și Croația.

Încă din prima repriză s-a văzut rivalitatea dintre cele două naționale, care au fost destul de precaute pe faza defensivă, astfel că primul gol a venit abia în minutul 7. Imediat după aceasta au curs golurile unul după altul, însă cu un avantaj de două goluri pentru unguroaice. Echipa României a suferit în atac, însă a fost salvată în nenumărate rânduri de Paula Ungureanu. Ne-am revenit spre finalul reprizei, când Perianu ne-a readus la o diferență de două goluri.

România - Ungaria

În repriza secundă fetele noastre au revenit pe terenul de handbal de la Debrecen cu un nou suflu, mai ales pentru Nica Brădeanu care marcat de două ori consecutiv. Era evidentă o altă așezare în apărare și o mai bună ofensivă, chiar dacă Cristina Neagu încă nu-și arătase clasa. Vin însă momentele de slăbiciune din partea echipei adverse, iar Cristina Neagu împreună cu Pârvuț ne aduce senzațional în avantaj, în minutul 38, pentru prima dată în această dispută. Aneta Pîrvuț ne lasă în cinci pe teren, iar Ungaria profită de superioritatea numerică și se impune și pe tabelă, chiar și stânca creată de Ungureanu parcă că s-a năruit.

România - Ungaria

 

Rămân încă 15 minute de joc și ne trezește cu o minge aruncată de Neagu drept în vinclu, care zguduie puternic și peluza maghiarilor. Rivalele însă nu capitulează și ne creează probleme, deși suntem la un singur gol în avantaj. Mezina lotului Ungariei reuşește să înscrie de două ori cu o aruncare întoarsă și fetele noastre rămân fără replică. Suntem în cădere liberă și Tadici cere un time-out, însă prea târziu să mai revendice ceva în echipa noastră, astfel că mai sunt secunde numărate până la final și tricolorele nu reușesc să egaleze. Scorul final este de 19-20.

Ungaria își sărbătorește cu fast victoria, care am avut-o-n mâinile noastre, dar am pierdut-o pe final. Nu mai avem șanse pentru o semifinală la Budapesta, nu ne rămâne decât să ne batem pentru locurile 5-6 și să ne resemnăm până la o altă ediție, eventual până la o nouă generație sclipitoare.

România: Ungureanu 18 intervenţii – Neagu 8, Brădeanu 3, Perianu 2, Băbeanu 2, Chintoan 1, Chiper 1, Ciuciulete 1, Pîrvuţ 1.

Ungaria: Kiss 13 intervenţii – Trişciuk 4, Szucsanszki 4, Tomori 3, Toth 2, Kovacsics 2, Bognar-Bodi 1, Kovacsicz 1, Meszaros 1, Mayer 1, Bulath 1.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*