Ultimele Știri

Ungaria își stabilizează relația cu cea mai mare putere militară din Europa

putin orban

Vizita liderului rus Vladimir Putin la Budapesta a fost benefică pentru Guvernul maghiar, care a încheiat un nou acord de livrarea a gazelor cu Federația Rusă. Voiajul lui Vladimir Putin a fost considerat de presa maghiară drept stabilirea unui parteneriat stabil cu cea mai mare putere militară din Europa.

Liderul rus a făcut și un gest simbolic destul de îndrăzneț, acesta a depus coroane de flori la monumentul eroului sovietic, având în vedere că soldații ruși au fost uciși în revoluția maghiară de eliberare din 1956. 

Victor Orban afirmă răspicat că nu va renunța la parteneriatul cu Federația Rusă și Vladimir Putin.

 

Cele două țari au ajuns la un acord politic privind livrările de gaze rusești către Ungaria, afirmă premierul Victor Orban, după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin. Contractul de alimentare cu gaz  al Ungariei expiră în acest an, dar Orban a spus, că s-a ajuns, marți, la o nouă înțelegere cu reprezentanții Federației Ruse.

„Este o operațiune personală și am convingerea că aceste relații  sunt corecte și bune, în interesul Ungariei, dar și pentru întreaga Europă. Este convingerea mea că relația dintre Rusia și Uniunea Europeană trebuie să fie rezolvată cât mai curând posibil. Această relație trebuie rezolvată în mod rațional. Ungaria își dorește o rezolvare rațională și o soluționarea rațională a problemei. În convingerea noastră, excluderea Federație Ruse din Europa nu este rațională. Securitatea regiunii nu poate fi creată împotriva Rusiei, ci numai prin cooperare cu Rusia, prin urmare, trebuie să negociem, să negocieze și să negocieze,” a declarat  Orban la conferință de presă comună cu Vladimir Putin.

„Rămân doar problemele tehnice, acordul politic a fost încheiat. În cadrul acordului actual există posibilitatea de a utiliza rezervele de gaz pe care nu le-am folosit … și să plătim în momentul în care  le vom consuma”, a adăugat Orban.

Vladimir Putin a declarat că țara sa și-a  dorit stabilirea unor relații politice cu Budapesta, și consideră Ungaria un partener de încredere.

„Entitățile ruse și maghiare au stabilit relații bilaterale. Sperăm că documentele semnate astăzi vor contribui la consolidarea cooperării în cadrul acordurilor semnate și vom pune în aplicare o serie de proiecte în domeniul sănătății și industriei agricole, și cred că acest lucru ne va ajuta să trecem mai ușor peste sancțiunile impuse împotriva noastră”, a declarat Putin.

Vizita lui Putin la Budapesta ne prezintă o Ungarie fidelă lui Vladimir Putin și un guvern maghiar pro-moscovit, fapt ce irită partenerii din UE și NATO. 

UNGARIA

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ungaria își stabilizează relația cu cea mai mare putere militară din Europa

  1. Aceasta orientare politica a guvernului maghiar nu ar trebui sa mire pe nimeni. Ungaria a avut intotdeauna o politica externa bazata pe un oportunism dus la extrem de cele mai multe ori. Cine stie putina istorie cunoaste si condtiile in care Ungaria a format imperiul austro-ungar impreuna cu imperiul habsburgic la 1867. Ce au facut maghiarii in aceasta situatie ??? Au complotat in permanenta urmarind subminarea dinastiei habsburgige DOAR PENTRU A OBTINE O INFLUENTA MAI MARE LA NIVELUL LA CARE SE LUA ACTUL DE DECIZIE. Cat de „european” este poporul maghiar se vede in numarul relativ mic al protestatarilor care au iesit in strada pentru a-si manifesta orientarea pro-europeana. Majoritatea au stat ascunsi in case si asta pentru ca prietenia cu Rusia lui Putin este mai importanta decat impartasirea unor valori occidentale care au consacrat de-a lungul timpului „respectul” reciproc intre popoarele Europei. Pentru mine este sugestiv faptul ca Ungaria este exclusa din categoria tarilor NATO din est, tari pe care se bazeaza occidentalii atunci cand iau in discutie organizarea flancului defensiv estic al al aliantei. Asta spune mult despre cata incredere au altii in acesta tara. Pana si Bulgaria(cunoscuta fiind orientarea pro-rusa a multor politicieni de aici) este considerata mai de incredere decat Ungaria. Dar stati linistiti ca UE nu doarme… si nici Merkel.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*