Ungaria începe lucrări pregătitoare pentru gardul de la frontiera cu România

  • Adrian Marinescu
  • 6 aprilie 2016
  • Externe
granita gard

Ungaria a început lucrări pregătitoare pentru a extinde bariera antimigraţie instalată deja la frontiera din sud, cu Serbia, către frontiera cu România, în contextul în care Budapesta se aşteaptă la o intensificare a presiunii migraţiei dinspre est, scrie site-ul HungaryToday.hu.

Potrivit televiziunii publice, lucrări pregătitoare în vederea construirii unui gard la frontieră au fost demarate în zona a 13 localităţi din judeţul Hajdú-Bihar, în estul ţării. 

„Pari roşii” au fost instalaţi, de exemplu, pe traseul gardului planificat la Berekböszörmény, în apropiere de tabăra din zona de frontieră de la Ártánd.

Această aşa-zisă „marcare geodezică” a frontierei de stat dintre Ungaria şi România este în curs, dar construirea barierei nu a început, a anunţat Ministerul ungar al Apărării.

Parii, care vor fi instalaţi în zilele următoare servesc la marcarea exactă a frontierei, a precizat ministerul.

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban János Lázár a confirmat marţi, la o reuniune municipală, că Guvernul este pregătit să construiască o barieră antimigraţie de-a lungul întregii frontiere ungaro-române, de aproximativ 470 de kilometri, în doar câteva săptămâni.

Armata a dezvăluit duminică faptul că a început să consolideze anumite secţiuni ale barierei temporare de la frontiera ungaro-sârbă, în urma unei intensificări, în ultimele zile, a traversărilor ilegale ale graniţei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *