Ultimele Știri

Ungaria a decis extinderea la granița cu România a gardului de la frontiera cu Serbia

gard granita

Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți, a declarat marți ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite Reuters.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare, într-o conferință de presă.

Ungaria, care şi-a înăsprit legislaţia împotriva imigraţiei ilegale, a sigilat graniţa cu Serbia în noaptea de luni spre marţi, astfel că imigranţii nu mai pot traversa frontiera dintre cele două ţări decât prin punctele oficiale de trecere, relatează agenţia MTI.

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Guvernul a decretat stare de criză în două judeţe din sud, Bacs-Kiskun şi Csongrad, începând de astăzi, de la ora 13, ora României, din cauza crizei imigranţilor.

Noile legi, intrate în vigoare astăzi, prevăd sancţiuni mult mai dure pentru cei care îşi doresc să ajungă fraudulos în Uniunea Europeană. Astfel, deteriorarea gardului de la frontiera ungaro-sârbă este pedepsită cu închisoarea sau expulzarea. Traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoarea şi expulzarea din ţară. Traficanţii de persoane riscă şi ei pedepse mult mai dure, între 10 şi 20 de ani de închisoare.

De asemenea, Parlamentul Ungariei va dezbate la sfârşitul lui septembrie un proiect legislativ care ar oferi armatei drepturi mai mari pentru protejarea frontierei alături de Poliţie şi biroul pentru imigraţie.

Luni au intrat în Ungaria 9.380 de imigranţi, un record până acum pentru o singură zi.

 

Citește și: Închiderea frontierei ungare îi va obliga pe refugiați să se deplaseze pe câmpuri minate

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*