Ultimele Știri

Ungaria a anunțat deschiderea unei proceduri penale împotriva a 60 de imigranți

imigranti

Ungaria a anunțat deschiderea unei proceduri penale împotriva a 60 de imigranți, după ce aceștia au fost arestați marți, fiind acuzați că au distrus părți ale gardului de sârmă ghimpată de la frontiera cu Serbia. Acest delict este, potrivit legislației intrate în vigoare de luni, pasibil de cinci ani de închisoare.

Gyorgy Bakondi, purtător de cuvânt al guvernului, a declarat în cursul unei conferințe de presă, că se va începe urmărirea penală a celor 60 de imigranți arestați. Acesta este primul val de arestări după anunțul făcut ieri, în legătură cu intrarea unei noi legislații intrate în vigoare în noaptea de luni spre marți.

Legea prevede pedepse de până la trei ani de închisoare pentru orice trecere a gardului de sârmă ghimpată ridicat de Ungaria la frontiera sa cu Serbia, pedepse ce pot ajunge la cinci ani în caz de distrugeri aduse acestei construcții metalice.

De asemenea, poliţia ungară a reţinut luni un număr-record de 9.380 de persoane care au intrat ilegal pe teritoriul Ungariei, în urma unui anunț făcut de autorități. Proceduri juridice au fost lansate împotriva a 13 persoane pentru trafic de fiinţ umane şi împotriva a 5 persoane pentru falsificare de documente, a precizat poliţia pe site-ul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*