Unde își petrec românii concediile de vară. Cele mai căutate destinații turistice

  • Nicoleta Ungureanu
  • 11 iulie 2016
  • Social

Sezonul estival a început de două luni, iar agențiile de turism profită din plin de această perioadă a anului. În topul preferințelor românilor se află și anul acesta Grecia, urmată de Turcia, conform ZF.

Bulgaria vine și ea din urmă, atrăgând clienții cu prețuri mici și servicii complexe. Turcia însă va înregistra o scădere a numărului de turiști, din cauza evenimentelor recente, care produc o stare de nesiguranță pentru posibilii turiști.

Grecia, aflată în topul preferințelor românilor, îi tentează pe aceștia cu mai multe destinații; „Zakynthos are Laganas, staţiunea distracţiei, cu cea mai lungă plajă din insulă, dar şi multe plaje sălbatice, la care turiştii pot ajunge cu maşina sau scuterul sau atv-ul, precum şi alte staţiuni unde turiştii sunt introduşi în atmosfera grecească“, spune Maria Goicea, director de marketing al Cocktail Holidays.

O altă destinaţie aflată la mare căutare este Corfu, „o insulă plină de verdeaţă, cu peisaje spectaculoase. Corfu Town atrage prin Cetatea Veche, o fortificaţie veneţiană, străduţele pavate şi înguste şi Canal d’Amour – canalul format într-o stâncă nisipoasă despre care legenda spune că îndrăgostiţii care îl trec înot rămân împreună totdeauna“, adaugă reprezentantul Cocktail Holidays.

Pentru o vacanţă în Zakynthos sau Corfu, un turist plăteşte în medie 530 de euro, pachet ce include transpot charter, şapte nopţi de cazare, cu toate taxele incluse, spune Maria Goicea. „Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria sunt destinaţii tradiţionale în alegerea vacanţei“, spune Daniela Toncu, director de vânzări la Happy Tour, conform ZF.

În mod surprinzător, s-a înregistrat, de asemenea, o creştere bruscă a vânzărilor de pachete pentru litoralul românesc. „România este vedeta sezonului, cu creşteri de peste 50% faţă de anul 2015“, spune Lucia Morariu, director general al Eximtur,

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *