Unchiul lui Bashar al-Assad, acuzat de spălare de bani şi acte de corupţie de către procurorii francezi

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 iunie 2016
  • Externe

Rifaat al-Assad, unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, este pus sub acuzare de procurorii francezi pentru spălare de bani și acte de corupție.

Acesta a fost vicepremier al Siriei și un șef de temut al unităţii paramiliare de apărare în anii 1970 şi 1980. Aflat la vârsta de 78 de ani, Rifaat al-Assad este acuzat că că și-ar fi dobândit ilegal averea.

La câțiva ani după ce și-a încheiat mandatul de șef al unității paramilitare, acesta s-a exilat în Europa după o lovitură de stat eşuată împotriva fratelui său, Hafez, tatăl lui Bashar al Assad, ce a avut loc în 1983.

Sherpa, un grup activist reprezentând victimele infracţiunilor financiare, pretinde că Rifaat al-Assad și-a câștigat averea prin furturile săvârșite în timpul exercitării activității sale în cadrul grupării paramilitare. Acesta afirmă că portofoliul său financiar a fost dobândit pe căi legale.

Rifaat al-Assad  a colaborat cu grupurile de opoziţie pentru a pune capăt guvernării lui Bashar al-Assad, fiind un adversar declarat al regimului actual.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *