Ultimele Știri

Un vot pentru Victor, aleșii României la ceas de cumpănă

victor-ponta

Premierul României Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Șova și încearcă din răsputeri să blocheze ancheta procurorilor anticorupție. Victor și-a luat mai multe măsuri de protecție și încearcă să formeze un scut în fața Justiției cu ajutorul baronilor și a coaliției de guvernare. 

Coaliția de guvernare formată din PC-PSD-UNPR și partidul fantomă PLR condus de Tăriceanu au format deja un scut în jurul urmăritului penal Victor Ponta. Baronii roșii la rândul lor și-au arătat susținerea față de acesta și spun cu tărie că DNA-ul nu trebuie să facă politică, iar dosarul premierul este unul politic, realizat special pentru schimbarea guvernului.

Prim-ministrul României va trebui să treacă două teste importante: votul pentru cererea procurorilor de încuviinţare a începerii urmării penale în cazul său și respingerea moțiunii de cenzură a PNL.

Victor Ponta este urmărit penal pentru spălare de bani, fals în acte (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și conflict de interese (fapte comise în funcția de prim-ministru). Pentru a scăpa de urmărirea penală și blocarea anchetei DNA, premierul are nevoie de sprijinul colegilor din Parlament. România poate asista marți la un vot pentru respingerea începerii urmăririi penale a premierului Ponta, acțiune care va atârna greu pentru țara noastră.

 

Premierul Victor Ponta a ajuns, luni, la Camera Deputaţilor, unde, în Comisia juridică, urmează să se discute solicitarea procurorului general în ceea ce priveşte încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de şeful Guvernului. Întrebat de ziarişti dacă a venit însoţit de avocat, premierul a spus: ‘Sunt însoţit de dumneavoastră’. El a precizat că nu a venit cu avocatul, adăugând că va solicita să fie audiat în Comisia juridică.

Ponta a susținut că respectă toate opiniile politice, indiferent cât sunt de politizate, legate de ce trebuie să facă în continuare. „Haideți să fim mai puțin ipocriți. Domnul Iohannis a candidat și a fost ales președinte al României fiind trimis în judecată la ICCJ, nu acuzat”, a completat premierul.

Victor Ponta reprezintă o pată pe obrazul României, o pată care va fi ștearsă cu greu în cazul în care aleșii vor bloca ancheta procurorilor anticorupție. Parlamentarii se află astăzi la un ceas de cumpănă pentru viitorul țării noastre, iar opțiunea lor va avea efecte puternice asupra imaginii țării noastre. În urma unui vot de salvare pentru premierul penal, ultima opțiune rămâne în mâinile lui Klaus Iohannis care deține pârghiile constituționale pentru demiterea lui Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Un vot pentru Victor, aleșii României la ceas de cumpănă

  1. Hai scriet-i oda !una pt furat ,alta pt mintit a treia pt inselarea poporului alta pt nesimtire si aroganta , hai galacticul !ridicolilor infestati de boala urii si a minciunilor pesediste camarila de hoti !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*