Ultimele Știri

Un tricolor de peste 300 de metri va uni cele două maluri de Prut la Sculeni

tricolor unire basarabia

Blocul Unității Naționale anunță ca va acoperi sâmbătă, 6 iunie, podul de peste Prut de la Sculeni cu un tricolor de 300 metri.

Acțiunea, care va începe la ora 14:00, e organizată în amintirea Podurilor de flori din anii 90 și va aduna participanți de pe ambele maluri ale Prutului, care vor cere Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și a întregii generații a Podurilor de Flori.  Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Un anunț important va fi făcut la Prut, pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată” a menționat Anatol Ursu, reprezentantul organizației.

Organizatorii menționează că acțiunea este coordonată cu autoritățile responsabile și roagă persoanele care doresc să participe din Republica Moldova să contacteze Mișcarea Civică Tinerii Moldovei la numărul de telefon 060949690 pentru a fi trecuți pe listele de acces pe podul de la Sculeni. Accesul va fi permis numai pe baza pașaportului valabil.

Duminică, organizațiile care formează Blocul Unității Naționale se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale de la ora 12:00.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*