Ultimele Știri

Un tânăr român a inventat un dispozitiv care evită accidentele pe calea ferată

Un tânăr român a invetat ceva ce poate revoluționa lumea și mai ales va putea reduce sau chiar stopa accidentele feroviare.

Andrei a inventat un sistem ce poate bloca autoturismele, atunci când se apropie trenul la trecerile de cale ferată, care nu sunt dotate cu bariere. Pentru ca sistemul să funcţioneze, este necesară montarea unor modulatoare wireless şi senzori pe cele trei panouri de avertizare instalate pe şosea, din 50 în 50 de metri, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată.

Noul dispozitiv ar putea împiedica producerea accidentelor la nivelul căii ferate însă mașinile trebuie să fie echipate cu un senzor conectat a computerul de bord. 

„Şoferul este avertizat prin intermediul computerului de bord dacă şi din ce parte vine trenul, primeşte chiar o fotografie a trenului şi îi este menţionată distanţa exactă faţă de trecere. Dacă şoferul vrea să forţeze pasajul, sistemul îi plafonează viteza, în prima fază, până la 40 de kilometri la oră”, spune studentul.

Costurile pentru a putea beneficia de această invenție nu sunt mari, mai ales dacă te gândești că ar putea salva zeci de vieți omenești.

„Până în 500 de dolari vor costa senzorii de pe panouri şi bobinele de pe suprafaţa carosabilă, la fiecare trecere, iar încă vreo 400 de dolari ar costa îmbunătăţirile aduse autoturismelor”, a mai adăugat Andrei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*