Ultimele Știri

Un tânăr nevăzător și-a făcut propia afacere IT deoarece nimeni nu a vrut să-l angajeze

Un tânăr nevăzător din Constanța s-a lovit de cruda indiferență a angajatorilor. Acesta a dorit să muncească însă nimeni nu i-a putut oferi un loc de muncă, din cauza handicapului de care suferă. 

Dacă mulți ar fi suferit în urma acestui eșec, Radu Vasile, s-a ambiționat și s-a hotărât să creeze propia lui firmă IT. Radu creează site-uri de internet pentru multi clienți. Laptopul la care lucrează Radu, este special adaptat pentru nevoile lui. Laptopul dă răspunsuri vocale pentru toate comenzile pe care le primește. 

1

„Primul meu client pentru un site a fugit în momentul în care m-a văzut. Nu a putut să înţeleagă cum eu, nevăzător, voi putea să îi construiesc site-ul respectiv”, povestește Radu Vasile.

Radu lucrează pe cont propiu încă din 2010, deoarece firma la care lucra s-a închis și i-a fost foarte greu să gasească un alt loc de muncă.

„Voiau şi ei să vadă cum e nevăzătorul ăla care tot programează calculatoare, să bifăm şi noi treaba asta în viaţa noastră că nu am văzut cum arată. Refuzurile cele mai urâte au fost de genul: „A, eşti orb. Eu n-am chef de orbi la mine în firmă”, povestește el.

2

Acum, după patru ani pe cont propriu, Radu Vasile spune că are suficienţi clienţi cât să poată înfiinţa o mică firmă şi să angajeze câţiva informaticieni care să-l ajute.

Radu Vasile a ajuns pe scena Galei Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi, ce a avut loc în decembrie 2014 la Bucureşti. Aici a primit trofeul „Oameni cu desăvârşire“, o recunoaştere a succeselor sale atât în plan profesional, cât şi în activitatea sa caritabilă.

3

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*