Ultimele Știri

Un tânăr din Cluj a inventat pâinea viitorului, făcută din cânepă

Un masterand din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a inventat pâinea viitorului făcută din făină de cânepă.

Iulian Rusu, un masterand din Cluj, a creat un nou tip de pâine, făcută cu făină din cânepă, care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Alimentul a câştigat medalia de aur la un salon internaţional de inventică. Pâinea este produsă din „Cannabis sativa“, cânepa pe care o cultivau femeile de la țară, pentru ţesături.

3

Potrivit legii româneşti, în alimente nu se poate folosi un adaos mai mare de 20% de făină din cânepă. De aceea, Iulian a creat patru tipuri de pâine, în funcţie de proporţia de făină de cânepă pusă: 5%,10%, 15% şi 20%.

Rețeta pentru pâine este asemănătoare celei tradiționale. Se folosește făină de grâu, drojdie, apă, sare. La ea se adaugă făină de cânepă, în diferite proporţii, obţinută din seminţe de cânepă.
1

Pâinea făcută din cânepă aduce numeroase beneficii asupra organismului uman. Ea poate fi consumată și de cei care suferă de diabet deoarece are un indice glicemic scăzut.

„Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă. Îmbunătăţeşte memoria prin prezenţa lecitinei şi a acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute care duc la un tranzit intestinal optim. De asemenea, întăreşte oasele şi ligamentele prin calciul conţinut“, explică Iulian Rusu.

Făina de cânepă are multe proteine şi conţine opt aminoacizi esenţiali pentru alimentaţia noastră. Are şi vitamina E care e bună pentru sistemul nervos şi acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 care ajută la menţinerea vaselor de sânge curate şi care previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat.
4

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*