Ultimele Știri

Un tablou pictat de Monet a fost scos la licitație și se poate vinde cu 30-45 milioane de dolari

Un tablou pictat de artistul impresionist Claude Monet, care a fost afișat anterior la Galeria Națională din Londra  face acum turul prin mai multe orașe înainte de a intra în posesia casei de licitații Sotheby din Londra, în februarie.

Monet a pictat „Le Grand Canal” în timpul unei călătorii de trei luni la Veneția în 1908, potrivit comunicatului de presă al Sotheby. Pictura prezintă cupolele Santa Maria della Salute văzute de pe treptele Palatului Barbaro. Tabloul va fi prezent la Hong Kong începând de vineri (09 ianuarie) până luni (12 ianuarie). Acesta va fi o licitație la o vânzare seară la Londra pe 3 februarie și este de așteptat să aducă circa 30-45 milioane $.

Directorul general de la Sotheby și șeful adjunct al Departamentul de Artă Modernă impresionistă, ​​James Mackie, a declarat că Monet a explorat toate temele sale principale prin atmosfera picturii sale.

„Este într-adevăr o capodoperă absolută din această serie rară și cred că din orice serie a marelui pictor Claude Monet. Este vorba despre capturarea atmosferei unice din Veneția, atmosfera unică și lumina pe apă, dar și pietrele vechi ale clădirii. Cred că pentru Monet, Venetia trebuie să fi fost un loc de vis pentru a picta, pentru că într-adevăr i-au permis să exploreze toate temele – cheie ale artei sale”, a spus Mackie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*