Ultimele Știri

Un studiu din America arată că studenţii sunt mai interesaţi de reţelele sociale decât liceeni

Un sondaj realizat în Statele Unite arată că elevii de liceu au început să-şi piardă din interes faţă de petrecerea timpului pe Facebook, Twitter şi alte reţele de socializare. În schimb, studenţii se arată mult mai interesaţi de postările din mediul virtual, chiar mai mult, interesele acestora sunt catalogate ca fiind puerile şi stupide, având în vedere postările.

Se pare că adolsecenţii preferă petrecerea timpului cu prietenii din mediul real în detrimentul prieteniilor fictive, astfel că un procent de 62% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani au declarat că nu se simt ei înşiși în spaţiul virtual, mai exact pe reţelele de socializare. 66% au declarat că şi-au redus postările de pe aceste reţele, motivând că mediul virtual le oferă senzaţia unor experienţe surogat, lipsite de autenticitate şi trăire.

Fotografiile editate, gândurile rupte de pe site-urile web, paginile de Facebook false, toate acestea au determinat o scădere a interesului adolsecenţilor faţă de mediul virtual. Să asistăm oare la o revoltă împotriva minunilor oferite de internet? Nicidecum. Salvarea vine din partea studenţilor, adică a tinerilor mai înţelepţi, care nu-şi mai pierd timpul inutil.

Sau cel puțin așa am crede la prima vedere. Se pare însă că interesul acestora faţă de reţelele de socializare este destul de mare, având în vedere că 56% dintre respondenţi, comparativ cu 43% dintre adolsecenţi, au declarat că sunt interesaţi de prieteniile din mediul online şi de prezenţa activă pe acesta. Mai mult, aceştia sunt mai predispuşi la a posta lucruri fără să le gândească pe reţelele de socializare, procentul fiind de 33% în rândul studenţilor, faţă de 23% în cazul adolescenţilor.

 Nu am putea spune cât de corect este studiul de faţă desfăşurat în America, dar, nu putem să nu ne întrebăm, care ar fi rezultatele unui studiu asemănător realizat în România?

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*