Un seism de 6,2 grade a lovit puternic oraşul italian Amatrice. 38 de persoane şi-au pierdut viaţa

italia

Update: Potrivit ultimelor informații difuzate de mass-media internațională, 38 de persoane și-au pierdut viața. La această oră au loc în continuare operațiuni de salvare și căutări sub ruinele orașului Amatrice.


Unele publicaţii italiene au anunţat că cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineaţă localitatea Amatrice, situată în zona centrală a peninsulei italiene.

Informaţiile cu privire la numărul victimelor nu sunt clare, presa italiană vorbeşte 10-14 morţi, în vreme ce autorităţile au confirmat doar şase decese. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar localnicii au rămas blocaţi sub dărâmături, transmit Reuters, RAI şi Il Tirreno.

Informaţiile cu privire la numărul victimelor nu sunt clare, presa italiană vorbeşte 10-14 morţi, în vreme ce autorităţile au confirmat doar şase decese. Seismul a cauzat daune serioase în mai multe oraşe şi comune italiene, însă se pare că nu a lovit zone intens populate. Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Italia a anunţat că mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale dimineţii pentru a evalua daunele produse de seism.

Primarul Accumoli a precizat că mai multe clădiri au fost distruse, în vreme ce patru persoane au fost blocate sub dărâmături.

”Patru persoane sunt blocate sub dărâmături şi nu dau niciun semn de viaţă. Vorbim de doi părinţi şi doi copii”, a explicat primarul Stefano Petrucci.

Alte două persoane au decedat în satul vecin Pescara del Tronto. Primarul Amatrice a vorbit despre distrugerea extinsă a clădirilor oraşului.

”Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a susţinut Sergio Pirozzi.

US Geological Survey a anunţat că un seism de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), cu epicentrul în apropiere de localitatea Norcia din regiunea Umbria.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate.

”Cutremurul a fost atât de puernic, încât patul părea că mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *