Ultimele Știri

Un scriitor iordanian a fost ucis după ce a distribuit pe Facebook un desen ce ridiculiza ISIS

Un scriitor iordanian care a fost acuzat de distribuirea pe Facebook a unui desen „blasfemator” anti-ISIS, ce a scandalizat grupările musulmane, a fost împuşcat mortal duminică, în Amman, conform CNN.

Nahed Hattar, membru al minorităţii creştine din ţară, a fost împuşcat de trei ori în afara unui tribunal din capitală, unde au fost discutate acuzaţiile împotriva sa. Aflându-se în apropierea locului unde Hattar a fost atacat, personalul Departamentului de Securitate Publică l-a dus pe acesta la un spital din apropiere, dar scriitorul a murit datorită rănilor sale.

Forţele de securitate l-au arestat pe atacator şi o anchetă se află acum în desfăşurare.

Hattar, comentator politic și editorialist, a fost acuzat de insultarea religiei deoarece a postat pe Facebook un desen controversat, care a fost considerat ca fiind „abuziv la adresa entităţii divine”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mohammad al-Momani, s-a declarat încrezător că persoana responsabilă pentru această „crimă rușinoasă” va primi „pedeapsa corectă.”

Iordania este un membru important al coaliției conduse de SUA, ce luptă împotriva ISIS în țările vecine, Siria și Irak, efectuând atacuri aeriene împotriva grupului terorist și găzduind trupele coaliției pe teritoriul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*