Ultimele Știri

Un reprezentant al diasporei susţine că 10 români ar fi murit în urma cutremurului din Italia/ Consilier local: Circa 100 de români trăiesc în Amatrice

În urma seismului din Italia şi-ar fi pierdut viaţa 10 români până în acest moment, iar numărul persoanelor dispărute nu este cunoscut încă din cauză că nu există date oficiale despre ele, susţine un reprezentant al diasporei, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au murit cinci români.

„În acest moment, neoficial se vorbeşte despre 10 români decedaţi în partea Rieti, nordul Lazio. În legătură cu persoanele dispărute, problema este că mulţi români sunt plecaţi în concediu în această perioadă. Apoi, foarte mulţi români din Italia lucrează la negru, ei nu există în nicio evidenţă, deci nu se ştie numărul lor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Nicolae, secretarul sindicatului Unioni Italiana del Lavoro (UIL).

Oficial, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat cinci cetăţeni români morţi în urma seismului, potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia.

Consilierul local în Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat pentru MEDIAFAX că în oraşul Amatrice, localitatea cea mai apropiată de epicentru, locuiesc circa o sută de români.

„Sper că majoritatea erau în concedii în România şi să nu mai găsească alţi morţi. Până la urmă se confirmă cele cinci persoane decedate în urma cutremurului. (…) Sunt ultimele ore când pot fi salvate persoanele de sub dărâmături”, susţine consilierul local.

Acesta a adăugat că ţine legătura în permanenţă cu comunitatea românilor din zonă şi cu Primăria Amatrice.

„Autorităţile române au intervenit aşa cum trebuie. Felicitări Ambasadei şi voluntarilor care încă dau o mână de ajutor autorităţilor italiene”, a spus Chifu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*