Un raport al Curţii Europeane de Conturi dezvăluie că instituția s-a opus aderării României și Bulgariei la UE în anul 2007

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Externe

Un raport recent al Curţii Europeane de Conturi dezvăluie faptul că instituţia s-a opus iniţial aderării României şi Bulgariei la UE în anul 2007. Conform acesteia, cele două țări nu erau pregătite pentru acest pas.

Raportul din iulie 2006 al Curţii Europeane de Conturi privind Bulgaria şi România afirmă că cele două state aveau nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti de aderare, pentru ca fondurile europene să fie absorbite într-un mod mai corect.

Istvan Szabolcs Fazakas, membru al Curţii Europeane de Conturi, s-a consultat cu Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere din acea perioadă, care i-a spus: „Îmi pare rău, este prea târziu, am mâinile legate, decizia politică pentru ca România şi Bulgaria să adere la 1 ianuarie (2007 n.red) a fost luată de statele membre, la recomandarea Comisiei Europene” .

Curtea Europeană de Conturi menționează că doreşte să evite situaţii similare în cazul viitoarelor extinderi ale Uniunii Europene.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *