Ultimele Știri

Un prinț își donează averea de 32 de miliarde de dolari

Prințul Arabiei Saudite, Alwaleed bin Talal este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei și vrea să își doneze toată averea.

În vârstă de 60 de ani, prinţul Alwaleed bin Talal, nepotul regelui Salman al Arabiei Saudite, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Prinţul Alwaleed bin Talal ocupă locul al 34-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes. Averea lui este estimată la 32 miliarde de dolari, în scopuri caritabile.

Prințul a anunțat că va dona întreaga sa avere. Banii pe care îi va dona vor fi folosiţi pentru „a favoriza înţelegerea culturală” dintre oameni, pentru „emanciparea femeilor” şi pentru „a furniza un ajutor vital în cazul unor catastrofe”, a spus prinţul saudit.

„Filantropia este o responsabilitate personală, în care am debutat cu peste trei decenii în urmă şi reprezintă o parte intrinsecă a credinţei mele islamice. Sper că averea mea va contribui la construirea unor poduri între oameni, pentru a favoriza înţelegerea culturală, pentru a dezvolta comunităţi, pentru emanciparea femeilor, pentru promovarea tinerilor, pentru a asigura un ajutor vital în caz de catastrofe şi pentru a crea o lume mai tolerantă”, a declarat prinţul Alwaleed bin Talal.

Averea lui va fi donată organizaţiei de caritate Alwaleed Philanthropies, înfiinţată chiar de el . Anunţul prinţului Alwaleed bin Talal a fost făcut în timpul sfintei sărbători a Ramadanului, pe durata căreia musulmanii sunt încurajaţi de liderii lor religioşi să facă donaţii şi să ajute persoanele sărace.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*