Ultimele Știri

Un primar francez refuză şcolarizarea copiilor romi în instituţiile de învăţământ locale

William Delannoy, primarul comunei Saint-Ouene, aflată la periferia Parisului, refuză şcolarizarea copiilor romi în şcolile din localitatea care se află sub directiva sa, poziţie considerată ilegală în legislaţia franceză, informează site-ul canalului BFM TV.

Primarul francez refuză şcolarizarea copiilori romi care locuiesc în tabere improvizate din vecinătatea comunei Saint-Ouene.

În Franţa, legea stipulează ca fiind obligatorie şcolarizarea copiilor cu vârste între 6 şi 16 ani, indiferent de originile lor. Drept urmare, primarii francezi sunt obligaţi să înscrie la şcoală toţi copii care locuiesc în comuna ce se află sub direcţiunea lor.

Primarul speră însă să atragă atenţia statului francez în privinţa problemelor cu care se confruntă comuna sa din cauza populaţiei rome. El nu este singurul primar care alege să procedeze astfel, alţi cinci reprezentanţi ai conducerii centrale ale unor comune care se află la periferia capitalei Franţei au refuzat, de asemenea, accesul copiilor romi în şcolile locale. În fiecare caz, justiţia a constrâns comunele în cauză să înregistreze copii romi în cadrul instituţiilor franceze de învăţământ de stat.

O serie de asociaţii non-guvernamentale apără dreptul la şcolarizare al acestor copii şi s-au revoltat împotriva primarului din Saint-Ouene.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Un primar francez refuză şcolarizarea copiilor romi în instituţiile de învăţământ locale

  1. Daca este imigrant[import de persoane]sau emigrant [export de persoane ]raspunde statul care a facut contractul Migrantul este nomad,fara documentul statului pe care vrea sa il incalce DECI:fiecare in compartimentul sau. Este cu domiciliu V-A URMA CURSURILE OBLIGATORIU STUDIIND DACA cereIN LIMBA STATULUI CARE IL DOMICILIAZA SI IN LIMBA PARINTILOR BIOLOGICI CA SA FIE INSTRUiTI DUPA ZICALA DA-I CEZARULUI CE ESTE A CEZARULUI SI A DOMNULUI CE ESTE A DOMNULUISa se stie ca este VALABIL PTR TOATA OMENIREA CARE CREDE IN CREATOR,ZIDITOR CARE PE ROMANESTE SE NUMESTE DUMNEZEU,ALAH PTR MUSULMANI LE DIEUX PTR FRANCEZI MEIN GODTH PTR NEMTI ETC Creatorul a prevazut ca se va ajunge lA tulburarea aproapelui si a lasat pe romaneste = tradus inseamna BIBLIA, CORANUL TORRA[O=E]TERA ptr urmatoarele dar este aceeasi invatatura ramasa de la inaintasi,actualii si poate viitorii[previzionrii]ptr ai urma in cele bune si evitarea in cele rele intampinate de-a lungul VREMURILOR de omenire sa fim rai cu rai ca sa fie RAI Toate sunt ptr ordine sufletesca si in lume

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*