Ultimele Știri

Un prim pas al respingerii Legii amnistiei şi graţierii. Votul final va fi dat mâine

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei și grațierii, a declarat președintele comisiei Bogdan Ciucă.

Proiectul legii amnistiei şi graţierii se va dispune, mâine, votului final în dezbaterea Camera Deputaţilor, potrivit deciziei liderilor grupurilor parlamentare. 

„Am decis împreună, în unanimitate, să respectăm lucrurile pe care le-am convenit cumva săptămâna trecută uşor diferenţiat, adică în cursul acestei după-amieze, la şedinţa de plen a Camerei, se va dezbate în primul rând proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea”, a precizat liderul grupului PSD, Marian Neacșu.

Noul președinte ales, Klaus Iohannis, a cerut, chiar a doua zi după alegeri, Parlamentului să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ.

Deasemenea, Victor Ponta a declarat, luni, că PSD și aliații săi vor vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor cercetați penal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*