Ultimele Știri

Un nou derby?! Steaua, Dinamo, Pandurii și Astra sunt semifinaliste în Cupa Ligii

Echipele care au acces în penultimul act al noii competiții românești, Cupa Ligii, sunt Steaua, Dinamo, Astra și Pandurii, astfel că în etapele ulterioare avem șanse să asistăm la un nou episod al derby-ului rivalelor bucureștene. 

Steaua a reușit să depășească la scor echipa CSMS Iașiului, chiar dacă din echipa roș-albastră au lipsit mai mulţi jucători de bază. Prin ceață și frig, steliștii au nimerit poarta încă din minutul 13, prin Breeveld, care a înscris cu un şut din mijlocul careului. Peste încă un sfert de oră, Rusescu a majorat diferența de la 5 metri dintr-o greșeală a defensivei din Copou. Până la finalul primei reprize, moldovenii au încercat să-i pună probleme lui Cojocaru prin Wesley și Bosoi, însă portarul Stelei a respins de fiecare dată pericolul. 

În a doua parte a meciului eficacitatea adversarilor Stelei nu s-a făcut remarcată, astfel că debutantul Toșca a putut să înscrie al treilea gol datorită unei centrări perfecte a lui Sânmărtean și să închidă tabela din acest sezon a echipei din Ghencea, dar și a fotbalului românesc, care intră într-o vacanță de trei luni.

Echipele de start:

Steaua București: Cojocaru – Rîpă, Papp, Luchin, Latovlevici – Bourceanu, Breeveld  – Neagu, Sânmărtean, Toşca – Rusescu
Rezerve: Niţă, Szukala, Matei, Pham-Huy, Pârvulescu, Măcriş, Vâlceanu
Antrenor: Nicolo Napoli

CSMS Iaşi: Caparco – Voicu, Plămadă, Mihalache, Bădic – Creţu, Olah -Bosoi, Wesley, Ciucur – Onduku
Rezerve: Grecu, Vişa, Dobre, Mitici,Grengăniş, Novac, Munteanu
Antrenor: Costel Gâlcă

ASTRA GIURGIU

Astra Giurgiu i-a făcut un cadou lui Ion Niculae înainte de intra la închisoare, fiind suspectat de procurori că ar fi implicat în dosarul Alinei Bica, prin calificarea în semifinalele Cupei Ligii în fața Viitorului lui Gică Hagi. Încă din primele minute s-a remarcat superioritatea și dezlănțuirea gazdelor eliminate din Europa League, care au marcat o dublă prin Denis Alibec şi încă un gol prin spontanul Marian Cristescu. Astfel, Astra a rezolvat meciul încă din primul sfert de oră, neoferindu-i nici o șansă tineretului constănțean. Abia în repriza secundă, elevii lui Gică Hagi au reușit să mai reducă din diferență prin Tănase, care a transformat lejer un penalty. Până spre finalul partidei, jucătorii lui Oleg Protasov s-au retras în apărare, iar Viitorul s-a resemnat cu această înfrângere din sferturile Cupei Ligii.

Echipele de start:

Astra Giurgiu: Arampatzis – Rus, Ben Yousef, Oros, Morais – Laban, Seto, Florescu – Budescu, Alibec, Cristescu
Rezerve: Gavrilaş, Ioniţă II, De Amorim, Fatai, Jipa, Nicorescu, Răileanu
Antrenor: Oleg Protasov

Viitorul: Buzbuchi – Manea, Nedelcu, Ţâru, Puţanu – Benzar, Perju – R. Marin, Tănase, Mitriţă – Vână
Rezerve: Ors, Boito, P. Iacob, Tudoran, D. Gheorghe, Hodorogea, Cruceru
Antrenor: Gheorghe Hagi

U CLUJ - DINAMO BUCURESTI

Cel mai disputat meci al sferturilor a fost cel din Ștefan cel Mare, unde Dinamo a reușit calificarea după loviturile de departajare. Deși partida a început într-un tempou mai lent, ocaziile nu au lipsit spre ambele porți, însă eficiența atacanților dinamoviști și a lui Bilinski a lăsat tabela nemodificată până la pauză. Deși se promitea a fi o luptă acerbă în a doua repriză, jucătorii visau cu ochii deschiși la vacanță. Abia în prelungiri studenții au fost ceva mai vigilenți în ofensivă prin Stojanovici și Viveiros, însă mingea a uitat să ma intre în poartă. În cele din urmă s-a ajuns la penalty-uri, unde s-a ratat nu mai puțin de 5 ori pe gazonul încețoșat. Matei, Elton și Lazăr au fost cei care au decis calificarea de 50.000 de euro a dinamoviștilor, în timp ce elevii lui Ogăraru s-au oprit din drumul spre al doilea trofeu din istoria clubului transilvănean.

Echipele de start:

Dinamo București: T. Marc – Bărboianu, Durimel, Nedelcearu, Grecu -Boubacar, Elton – C. Matei, V. Lazăr, S. Filip – Bilinski
Rezerve: Z. Kovacs, Fai, Cordoş, A. Dudea, S. Dobre, Lemac, P. Petre
Antrenor: Ionel Dănciulescu

Universitatea Cluj: Dolha – Jovanovici, Skvorc, Ninu, Bambara – R. Costin, Cristocea – Gravenberch, Mengolo, Ceppelini –  Lemnaru
Rezerve: Panagopoulos, Stojanovici, Ciupe, Viveiros, Neag, Henrique, Kovacs
Antrenor: George Ogăraru

dan_nistor_pandurii

Primii care au obținut calificarea în semifinalele Cupei Ligii au fost gorjenii, care au învins cu scorul de 2-0 echipa Oțelului Galați. Presingul făcut de Pandurii s-a observat de la debut, Nistor reușind să înscrie încă din minutul 9, iar ocaziile lui Buleică netrecând pe neobservate. Gălățenii nu s-au regăsit pe terenul de joc până la pauză, având noroc de portarul Hobotoc, care i-a salvat de nenumărate ori de la ananghie. În repriza a doua, insistența lui Pandurii a continuat în careul adevers, însă fără rezultate. Abia în ultimele minute, Buleică a stabilit scorul final cu un şut plasat pe care Hotoboc nu a avut nici o șansă să-l scoată. 

Echipele de start:

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovici – Anton, Nistor, Răduţ – Buleică, M. Roman, Shalaj
Rezerve: Stanca, Pleaşcă, Shamsin, Şendroiu, Matulevicius, Nicoară. Predescu
Antrenor: Dorian Gugu

Oțelul Galați: Hotoboc – Milea, Leca, Ottenhoff, Murgoci – Cucu, Karlik – Brigido, Helder Tavares, Cristea – Tudorie
Rezerve: Abraham, Miron, Măruş, Mişelăricu, Stoian, Bîrlădeanu, I. Popa
Antrenor: Tibor Selymes

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*