Un poliţist a fost ucis într-un atac cu bombă revendicat de jihadiştii Statului Islamic

  • Adelina Mitrache
  • 30 martie 2016
  • Externe
explozie

Două vehicule ale poliţiei ruse au fost aruncate în aer marţi noaptea, iar un ofiţer a fost ucis şi alţi doi răniţi în deflagraţia revendicată de jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters. Explozia a avut loc în republica Daghestan din Caucaz.

”Două maşini au fost detonate folosind un tip de dispozitiv explozibil necunoscut”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Daghestan, .

Agenţia Amaq, care susţine Statul Islamic, a publicat un  mesaj de revendicare a atentatului, susţinând că cei care au plantat dispozitivul electronic ar fi jihadişti locali. De asemenea, agenţia precizează că numărul poliţiştilor ucişi se ridică la zece însă autorităţile ruse nu au confirmat informaţia.

Nu este prima dată când Statul Islamic revendică un atac asupra forţelor de securitate din Caucaz, o regiune volatilă cu o populaţie majoritar musulmană şi cu o insurgenţă puternică condusă de radicalii islamişti.

De altfel, Caucazul a devenit o sursă importantă de luptători străini pentru Statul Islamic, iar Rusia contribuie cu cel mai mare număr de jihadişti pentru conflictul sirian.

Atacuri similare asupra poliţiei au avut loc în Daghestan cel mai recent în luna februarie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *