Ultimele Știri

Un parlamentar german a refuzat să stea de vorbă cu Victor Ponta: ”Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată”

O delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusă de Gunther Krichbaum, președintele Comisiei, s-a aflat în aceste zile la Bucureşti. Parlamentarii nemţi nu au vrut să se întânească însă cu premierul Victor Ponta, din cauza problemelor penale ale acestuia.

„Nu am solicitat o întrevedere premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată”, a declarat la București Gunther Krichbaum, potrivit euractiv.ro.

„Vă amintesc că președintele german Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții. Știu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiția să poată ancheta cum trebuie și fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării iminutății în Parlamentul României. Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protecție a libertății parlamentului ca instituție. Poate unii sau alții ar trebui să se gândească mai bine”, a mai spus Gunther Krichbaum.

Delegația germană a avut întâlniri, la București, cu președintele Iohannis, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*