Ultimele Știri

Un parlamentar danez propune împușcarea imigranților care încearcă să ajungă ilegal în UE

Un parlamentar membru al principalului aliat politic al guvernului danez, Partidul Popular Danez (DF), sugerează că ar trebui deschis focul asupra imigranților care încearcă să treacă ilegal cu bărcile în Uniunea Europeană.

„Singurul mod eficient este de a întoarce bărcile şi a le spune: ‘Nu puteţi naviga în interiorul acestei frontiere naţionale, iar dacă o faceţi, veţi fi ori împuşcaţi sau întorşi şi trimişi înapoi'”, a declarat Kenneth Berth, purtătorul de cuvânt pe probleme europene al partidului anti-imigraţie, marţi la postul DK4.

Ulterior, acesta a declarat că a fost înțeles greșit, el referindu-se la faptul că navele NATO ar putea focuri trage în aer, ca avertisment, atunci când surprind imigranții care încearcă să traverseze ilegal cu bărcile.

Ca să amelioreze conflictul, purtătorul de cuvânt al partidului, Soren Sondergaard, a declarat pentru Reuters că linia oficială a partidului nu este să se deschidă focul asupra refugiaţilor.

Reamintim că Danemarca a pus în aplicare politici de imigraţie dure după afluxul de refugiaţi de anul trecut, inclusiv controale la frontieră.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*