Ultimele Știri

Un ofiţer de securitate român, răpit de teroriști în Burkina Faso

Burkina Faso

Persoane înarmate au răpit, astăzi, un ofiţer de securitate român de la o mină de mangan din nordul statului african Burkina Faso, au anunţat compania şi o sursă din domeniul securităţii. Românul este victima unui grup de terorişti din Mali, au declarat surse citate de site-ul de ştiri Burkina24.com.

UPDATE MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criză şi a transmis instrucţiuni misiunilor diplomatice din zonă, în cazul românului răpit într-un incident din Burkina Faso, a informat Ministerul de Externe.

„Celula de Criză s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice”, instituţiile care fac parte din această structură fiind în contact permanent, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.


Mina de mangan Tambao, situată în provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacată de un grup constituit din cinci terorişti provenind din Mali, potrivit surselor citate. Mina Tambao este administrată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri Frank Timiş.

Identitatea răpitorilor nu este cunoscută deocamdată, dar persoana răpită este un român pe nume Gherguţ Iulian, precizează Burkina24.com. Un jandarm din Burkina Faso și șoferul românului au fost răniți în cursul atacului.

Surse guvernamentale au declarat că a fost demarată o anchetă în cooperare cu armata, pentru a strânge toate informaţiile privind circumstanţele atacului.

O sursă din domeniul securităţii din Burkina Faso a precizat că răpitorii s-au îndreptat spre graniţa cu Mali, situată în apropiere, după ce l-au răpit pe român.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*