Ultimele Știri

Un ofițer dădea informaţii despre dosare patronului Petrolul Ploieşti, Daniel Capră

daniel capra

Ofiţerul BCCO Emanuel Saghel îi dădea informaţii despre dosare lui Daniel Capră, patronul Petrolul Ploieşti, de la care primea în schimb bilete la meciurile echipei şi consumaţii la o lojă a stadionului, la consumaţii participând şi şeful IPJ Prahova Viorel Dosaru şi adjunctul acestuia, susţine DNA.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de DNA Ploieşti în dosarul în care sunt cercetaţi şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel şi adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, primea bilete la meciurile echipei de fotbal Petrolul Ploieşti şi îi furniza patronului clubului ploieştean, Daniel Capră, informaţii despre dosarele în care acesta este cercetat de DIICOT.

Astfel, conform documentului citat, în primăvara anului 2014, Emanuel Saghel l-a contactat pe Daniel Capră şi i-a spus că ştie despre controlul fiscal făcut de către Direcţia Antifraudă Fiscală Alexandria la clubul sportiv Petrolul, asigurându-l că actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, „în legătură cu care se va implica personal, atât pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploieşti, cât şi pentru a-l soluţiona în mod favorabil”.

Conform procurorilor DNA, despre discuţiile dintre patronul de la Petrolul şi ofiţerul BCCO Ploieşti, dar şi despre asigurările verbale date de Saghel cu privire la soluţionarea favorabilă a dosarului întocmit pe numele lui Daniel Capră şi al clubului patronat de acesta, F.C. Petrolul Ploieşti SA, are cunoştinţă şi Alexandru Crângu, director executiv al clubului sportiv menţionat şi prieten al celor doi.

Procurorii susţin, de asemenea, că, pe lângă biletele de acces la meciurile de fotbal, Emanuel Saghel „a beneficiat şi de alte foloase, constând în consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente, servite la una din lojele stadionului, consumaţii oferite de către S.C. Rodis S.R.L., al cărei administrator era Crângu Alexandru, facturate către S.C. FC Petrolul Ploieşti S.A. şi achitate integral de Capră Daniel în contul societăţii, la aceste consumaţii participând, printre alte persoane şi Rădulescu Adrian – adjunct al I.J.P. Prahova şi Dosaru Viorel – şeful I.J.P. Prahova. Aceste consumaţii se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfăşurat”.

Un martor cu identitate protejată din dosar susţine, de asemenea, că, în octombrie 2014, Emanuel Saghel s-a întâlnit cu Daniel Capră la un restaurant din Ploieşti despre care se ştie că aparţine directorului executiv al FC Petrolul Ploieşti, Alexandru Crângu, şi că acolo ofiţerul BCCO Ploieşti l-a anunţat pe Capră „că nu poate să-l ajute în rezolvarea favorabilă a dosarului său penal, informându-l că telefoanele sale sunt interceptate de organele de poliţie şi sfătuindu-l în acelaşi timp să nu îşi schimbe numerele de telefon, dar să aibă grijă despre ce discută la telefon şi cu cine discută, angajându-se totodată că îl va anunţa din timp despre data efectuării percheziţiilor domiciliare ce vor fi solicitate în cauză”.

Acelaşi martor susţine că Saghel îi trimitea mesaje lui Daniel Capră şi prin intermediul lui Alexandru Crângu, precizează referatul DNA.

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliției Județene Prahova, Adrian Rădulescu, și Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești, au fost reținuți luni seară de procurorii DNA Ploiești.

Ulterior, comisarul şef Constantin Ispas, reţinut pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Prahova.

Emanuel Saghel, care fusese reţinut pentru șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită, a fost pus sub control judiciar, în urma deciziei instnaţei.

Decizia Tribunalului Prahova privind măsurile preventive faţă de cei doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Pe de altă parte, procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA l-au pus sub control judiciar pe comisarul şef Adrian Rădulescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*