Ultimele Știri

Un nou verdict în cazul tezei de doctorat a șefei DNA. Ce decizie urmează să fie luată

kovesi

O nouă instituție dă un verdict în presupusul caz de plagiat al tezei de doctorat susținută de Laura Codruța Kovesi. Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara i-a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept, unde a fost susținută lucrarea, să ofere un punct de vedere cu privire la acest caz.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că a solicitat Şcolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul şefei DNA, urmând ca în funcţie de răspunsul primit să se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etică, despre care rectorul spune că poate să se şi autosesizeze, conform stiripesurse.ro.

Directorul Şcolii Doctorale din cadrul UVT, Otilia Hedeşan, a declarat că Şcoala Doctorală de la Drept are termen până luni să comunice un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a Codruţei Kovesi.

În ancheta privind plagiatul tezei de doctorat se vor urma aceeasi pasi ca în 2012, atunci când Consiliul Naţional de Etică a emis un verdict de neplagiat.

„În anul 2012 CNATDCU ne-a solicitat teza doamnei Kovesi. Am trimis-o conform cu originalul, urmând ca ea să fie analizată şi în cadrul Consiliului Naţional de Etică. Dacă vă amintiţi la finalul lunii iunie 2012, CNADTCU a fost desfiinţat. Teza a fost trimisă către Consiliul Naţional de Etică, unde s-a şi dat verdictul”, a declarat directorul Şcolii Doctorale din cadrul UVT.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*