Ultimele Știri

Un nou val de imigranţi va veni spre Europa: ‘Este începutul unui veritabil exod ce va dura ani de zile’

Donald Tusk a făcut declaraţii cu privire la criza imigranţilor: Actualul val de emigrație nu este un incident punctual, ci începutul unui veritabil exod

imigranti

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat luni, cu privire la criza legată de afluxul de migranţi în Europa. ‘Este începutul unui exod ce ar putea dura ani de zile’, a declarata acesta citat de AFP.

‘Actualul val de emigrație nu este un incident punctual, ci începutul unui veritabil exod, ceea ce înseamnă că noi trebuie să ne ocupăm de această problemă ani de zile de acum încolo’, a explicat Tusk într-un discurs la Institutul Bruegel, un centru de cercetare european din Bruxelles.

‘Prin urmare, este foarte important să știm cum să trăim cu ea (cu criza), fără a ne acuza unii pe alții’, a pledat președintele Consiliului.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză migratorie după cel de-al Doilea Război Mondial, declanşată de sosirea a mii de refugiaţi pe Bătrânul Continent. Liderii europeni se luptă să găsesească mijloace de a face faţă acestei crize.

Tusk a cerut celor 28 de state membre, pe un ton pragmatic, să depăşească divergenţele lor ‘profunde’ în faţa afluxul de imigranţi ce pare să nu se mai oprească.

‘Nu ar trebui să ne fie rușine de emoții’, a mai adăugat el făcând aluzie la imaginile teribile ale corpului unui băiețel sirian înecat și adus de valuri pe o plajă din Turcia.

‘Compasiunea este unul dintre fundamentele solidarității, dar pentru a-i putea ajuta pe alții trebuie ca noi înșine să fim în același timp pragmatici’, a asigurat Tusk.

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, aflat în vizită la Bruxelles, a precizat la rândul său că un nou val de imigranţi va veni spre Europa dacă comunitatea internațională nu găsește o soluție la conflictul din Siria și abandonează populația în mâinile grupării Statul Islamic. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*