Un nou spital va fi construit în nordul Bucureștiului. Clinica va funcţiona ca un spital municipal

spital nou

Un nou centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, urmează să fie contruit în nordul Capitalei, anunță Primăria Sectorului 1 în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Spitalul, a cărui construire va fi finanţată integral de către Primăria Sectorului 1, va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical, respectiv investigaţiile, diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor vor fi făcute în acelaşi centru medical.

“Sectorul 1, de fapt întregul Bucureşti, are nevoie urgentă de un spital nou, dotat la standarde europene şi în care să lucreze medici bine pregătiţi. Iată de ce administraţia pe care o conduc va finanţa construirea celui mai performat spital din estul Europei. Mă bucur că am găsit un partener în Ministerul Sănătăţii şi că, împreună, putem realiza acest proiect atât de necesar oraşului şi comunităţii locale”, a precizat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Noua clinică va funcţiona ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toţi bucureştenii, şi va fi situată în zona de nord a Capitalei, pe strada Bucureşti-Târgovişte, la numărul 10. S

“Am identificat un teren de 4,4 hectare pe care-l avem în administrare în zona de nord a Bucureştiului şi care se pretează unei investiţii de asemenea anvergură. E o zonă verde, cu deschidere mare la strada, foarte uşor accesibilă. În perioada următoare voi declanşa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internaţional de arhitectură şi voi chema la licitaţii constructori cu experienţă în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a mai declarat Dan Tudorache.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *