Un nou referendum ar putea avea loc în Marea Britanie, privind Brexit! Ce spun britanicii despre acesta

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iulie 2016
  • Externe
brexit

Camera Comunelor a anunțat deja că va organiza o dezbatere pe tema organizării unui nou referendum, aceasta urmând să aibă loc în luna septembrie a acestui an. Cea mai mare parte dintre britanici se opun însă unei astfel de măsuri.

Diferența dintre numărul de britanici care vor un al doilea referendum cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și cel care sunt împotriva acestuia este destul de mare.

Sondajul realizat de ComRes pentru ziarele Sunday Mirror și Independent constată că 57% dintre cei chestionați nu doresc un al doilea referendum privind Brexit, față de 29% care îl vor.

De asemenea, 46% afirmă că Theresa May nu ar trebui să convoace alegeri, în timp ce 38% cred că ea ar trebui să meargă prin țară pentru a obține sprijin pentru programul ei de a scoate Marea Britanie din blocul la care s-a alăturat în 1973, conform Agerpres.

Reamintim că, în cadrul referendumului din luna iunie, 52% dintre cei care au luat parte au votat pentru ieșirea din UE, în timp ce 48% au votat pentru a rămâne.

La câteva săptămâni de la rezultatele referendumului, peste patru milioane de britanici au solicitat organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *