Ultimele Știri

Un nou record negativ pentru România! Doar 15 kilometri de autostradă vor fi inaugurați în 2016

autostrada

România atinge un nou record negativ în ceea ce privește kilometrii de autostradă inaugurați anual, în 2016 urmând să fie finalizați doar 15 kilometri, de pe tronsonul din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Nici finalizarea acestor kilometri nu este una sigură, deoarece trebuie refăcut acordul de mediu și obținută autorizația de construire, pentru ca lucrările să se desfășoare în ritm susținut.

Fără acord de mediu nu se poate obține autorizația de construire, iar aceasta necesită și un proiect tehnic. Toți pașii trebuie parcurși până la 1 septembrie, dacă se dorește ca cei 15 kilometri să fie deschiși în 2016, conform Realitatea.net.

Contractul pentru reactualizarea avizului de mediu a fost obținut de firma Geostud, însă avizul de mediu nu se referă doar la porțiunea de autostrada care s-ar putea deschide în acest an, ci la întreaga autostrada, iar pe aceasta există semnificative probleme de mediu. Spre exemplu, pe segmentul km 42 – km 56, CNADNR trebuie să realizeze, la solicitarea Comisiei Europene, două tuneluri și un viaduct. Acestea vor ajuta urșii să se deplaseze dintr-o parte în alta a autostrăzii.

”Se estimează că lucrările la acest tronson vor fi finalizate până la sfarsitul anului 2016. Deschiderea traficului pentru aceast tronson este condiționată de finalizarea podului peste râul Someșul Mic și canalul Hidroelectrica, care va face legătura între Secțiunea Câmpia Turzii – Gilău și subsecțiunea Gilău – Nădășelu. Acest pod va face obiectul unui contract de execuție distinct pentru care va fi lansată achiziția publică în perioada imediat următoare”, spune CNADNR, potrivit digi24.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*