Ultimele Știri

Un nou record mondial de împădurire

Record de împădurire Ecuador

Ecuador a doborât sâmbătă recordul mondial de împădurire, când peste 44.000 de persoane au participat la plantarea a 647.250 de copaci de peste 200 de specii într-o singura zi.

„Tocmai am fost informat că am doborât recordul Guiness pentru reîmpădurire”, a spus președintele Rafael Correa, citat de agenția AFP.

Recordul din Ecuador a fost stabilit în funcție de numărul de specii de copaci plantați.

„Nu există nicio înregistrare în istoria evenimentelor similare care implică peste 150 de specii de arbori”, a declarat un auditor Guinness.

Cei 44.883 de voluntari au plantat aproximativ 216 de specii de arbori pe o suprafață de peste 2.000 de hectare de teren și în 150 de locații, de la regiunea de coastă a Pacificului până în bazinul amazonian.

Ministrul Mediului, Lorena Tapia a declarat că acțiunea națională de împădurire face parte dintr-un efort guvernamental de a recupera 50.000 de hectare de pădure până în 2017, având în vedere că între 1990 și 2000 defrișările anuale din Ecuador depășeau 92.000 de hectare, iar în prezent se păstrează peste un milion de hectare de pădure. 

Record de împădurire Ecuador

În ultimul timp recordurile de reîmpădurire a devenit o provocare pentru mai multe țări din întreaga lume, având în vedere că pierderile anuale nete la nivel mondial de zone împădurite sunt în valoare de 5-6 milioane de hectare.

Recordul pentru cei mai mulți copaci plantați simultan într-o locație le aparține australienilor, care au sădit într-o singură oră, anul trecut, 100.450 de copaci în parcul Whiteman din Perth, Australia.

Recordul pentru cei mai mulți copaci plantați simultan pe mai multe locații a fost stabilit anul precedent în Filipine, cu 2,294,629 de arbori de cauciuc, cacao, cafea și alte specii, plantați în 29 de locații. India a plantat 1,9 milioanede copaci în 2011.

Ecuadorul mai deține câteva recorduri mondiale, inclusiv pentru cele mai multe sticle de plastic reciclate într-o săptămâna și pentru cei mai mulți oameni îngropați simultan în nisip.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*