Un nou proiect de luptă antiteroristă a fost aprobat în Germania

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 iunie 2016
  • Externe

Guvernul german a aprobat un nou proiect de lege care vizează îmbunătățirea luptei antiteroriste, în special prin schimbul de informații între serviciile secrete și prin identificarea utilizatorilor de cartele preplătite.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere a explicat că proiectul de lege aprobat de executiv constituie „rezultatul reflecțiilor” guvernului german asupra breșelor de securitate după atacurile de la Istanbul, Paris și Bruxelles, conform AFP.

„Organizațiile teroriste sunt conectate la nivel internațional (…), trebuie ca și serviciile de informații, mai bine decât se întâmplă astăzi, să se conecteze internațional”, a subliniat Thomas de Maiziere.

Acesta a explicat cum va ajuta noua lege la depistarea mai ușoară a unor mișcări și călătorii.

„Prin această lege, serviciile noastre de informații au posibilitatea de a construi (baze de) date comune cu partenerii noștri europeni și cu NATO și vor putea depista mai bine elemente precum călătorii și mișcări, participarea la luptă sau eventuale proiecte de fapte infracționale după revenirea din zone de luptă”, a detaliat ministrul de interne.

Un alt obiectiv al proiectului este mai buna securizare a identificării utilizatorilor de cartele preplătite, ceea ce constituie în prezent în Germania o „importantă breșă de securitate”.

„Astăzi, când cineva cumpără un telefon cu cartelă preplătită, poate face acest lucru în orice drogherie (…) folosind numele de Donald Duck”, a subliniat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *